Vicent Martínez Sancho

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre el dissenyador i empresari. Si cerqueu el físic teòric i expresident d'Acció Cultural del País Valencià, vegeu «Vicent Martínez i Sancho».
Infotaula de personaVicent Martínez Sancho
Biografia
Naixement1949 Modifica el valor a Wikidata (74/75 anys)
Burjassot (Horta Nord) Modifica el valor a Wikidata

Vicent Martínez Sancho (Burjassot, València, 1949) és un dissenyador i empresari valencià.

Va realitzar la seva formació com a dissenyador gràfic a l'Escola d'Arts i Oficis artístics de València i a l'Escola Massana de Barcelona. Compagina els estudis amb una feina al departament de disseny dels tallers d'arts gràfiques Blasco Requena. El 1972 obre el seu propi estudi de disseny gràfic i dos anys més tard i amb altres companys funda el grup NUC, iniciant així el seu treball com a dissenyador industrial. A partir del 1976 és director del departament de disseny de la productora de mobiliari Pam i Mig. El 1980 crea, amb Lola Castelló i Francisco Fernàndez, Punt Mobles on compagina les tasques de gerència i disseny.

Martínez ha estat soci fundador i president de l'associació de dissenyadors del País Valencià. Va formar part de la junta directiva de l'ADI-FAD entre el 1991 i el 1993. Ha exercit també la docència a l'Escuela Superior de Diseño CEU San Pablo de València (1990 - 1997). Pertany al comitè organitzador de la Fira Internacional del Moble de València. Els seus productes han estat premiats en diverses ocasions i formen part de la col·lecció de museus de Colònia, Múnic i Barcelona. Entre els seus dissenys cal destacar la llibreria La Literatura (1985) o la taula Anaconda (1989), produïdes per Punt Mobles, empresa que va rebre el Premio Nacional de Diseño el 1997.[1]

Referències[modifica]

  1. «Fitxa al web del Disseny Hub Barcelona». Arxivat de l'original el 2012-11-27. [Consulta: 15 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]